Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών
πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

By Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών

Ο αγώνας να γίνει κτήμα του καθενός

Ο αγώνας αυτός αφορά το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών, μιάς και τα συμφέροντα των περισσότερων από εμάς πλήττονται από αυτήν την αντιδραστική μεταρρύθμιση στο χώρο της εκπαίδευσης. Η ένταση των ταξικών φραγμών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, κάνοντας πλέον ακόμη πιο εύκολη τη ταξική διαστρωμάτωση της κοινωνίας. Επίσης με το νέο νόμο-πλαίσιο που θα είναι ο νόμος που θα ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των ανώτατων ιδρυμάτων, επέρχεται η πλήρης εντατικοποίηση του ρυθμού των σπουδών και συνεπώς πλήρης εντατικοποίηση του ρυθμού ζωής των φοιτητών. Αλυσίδες μαθημάτων, ανώτατο όριο φοίτησης, κατάργηση των πτυχιακών εξετάσεων είναι μερικά από τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο. Όλοι όσοι στηρίζουν τα αγωνιστικά πλαίσια στις συνελεύσεις, αλλά και όσοι αναγνωρίζουν ότι πλήττονται τα συμφέροντά τους θέτοντας τον εαυτό τους απέναντι στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση, πρέπει να στηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου. Ποτέ κανένας νόμος δεν έπεσε στα αμφιθέατρα. Οι νόμοι πέφτουν στο δρόμο.

Άσυλο

Το άσυλο είναι μιά λαϊκή κατάκτηση πολλών ετών. Δε θεσμοθετήθηκε για την ακαδημαϊκή ελευθερία όπως διαδίδει η κυρίαρχη ιδεολογία και τα παπαγαλάκια μέσω των ΜΜΕ. Το άσυλο εξασφαλίζει πολιτική ελευθερία. Κατοχυρώθηκε για να προασπίζει τα κοινωνικά κινήματα που καταφεύγουν σε αυτό ώστε να αντιμετωπίσουν την κρατική καταστολή. Το άσυλο κατοχυρώνει αυτά που η εξουσία αρνείται. Αυτή η επίθεση των τελευταίων εβδομάδων στον θεσμό του ασύλου, η οποία αποκρυσταλλώνεται στο νομοσχέδιο που κάνει πιο εύκολη την άρση του ασύλου, εντάσσεται στη γενικευμένη επίθεση στα λαϊκα κεκτημένα που σκοπό έχουν τη φίμωση κάθε αντίστασης και κάθε φωνής αντίθετης από αυτήν της κυρίαρχης ιδεολογίας.

Για τον χαρακτήρα του κινήματος

Ένα κίνημα πρέπει να αναπτύσσει τις δικές του πολιτικές δομές και διαδικασίες. Σε αυτή την περίπτωση τα συντονιστικά πρέπει να γίνουν το όργανο του κινήματος. Σε μιά τέτοια περίοδο οξυμένης κατάστασης πρέπει όλοι όσοι συμετέχουν στο κίνημα να εκφέρουν λόγο. Ο λόγος του καθενός να έχει βαρύτητα ίση με των άλλων. Δεν είναι άμεση δημοκρατία το να ψηφίζεις στη συνέλευση ένα πλαίσιο μπετοναρισμένο, με τη ¨σωστή γραμμή που θα κινητοποιεί τις μάζες¨. Δεν προσβλέπουμε στην κατάργηση των πολιτικών οργανώσεων, απλά σε περίοδο κινήματος το συντονιστικό να λειτουργεί στην κατεύθυνση εμβάθυνσης του πολιτικού λόγου, να είναι αυτό που θα κατεβάζει το αγωνιστικό πλαίσιο στη συνέλευση ώστε να εξασφαλίσει τη νίκη απέναντι στις συστημικές παρατάξεις, όπως γίνεται σε πάρα πολλές σχολές.

  • Η αντίσταση στη γενικευμένη επίθεση κράτους-κεφαλαίου ξεκινά από την υπεράσπιση των κοινωνικών μας κεκτημένων. Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16-Να μη κατατεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο.
  • Συνεχίζουμε μαζικά, δυναμικά, αδιαμεσολάβητα, ακηδεμόνευτα.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών πραγματοποιεί ανοιχτές

συνελεύσεις κάθε Σάββατο στις 5:00μ.μ. στο αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ .

 

0 comments so far.

Something to say?