Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών
πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης

ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...

By Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών

Την Πέμπτη 8-11 είχε ορισθεί η εκδίκαση της αγωγής του αντιπρύτανη Καραμπίνη στον Λευτέρη Μπέτση, με την οποία ζητούσε 200.000 ευρώ απ’ τον συμφοιτητή μας. Λίγες μέρες αργότερα ήταν ορισμένη και η εκδίκαση της μήνυσης. Μετά από 2 χρόνια ψυχολογικής εξόντωσης του συμφοιτητή μας, ο Καραμπίνης απέσυρε τελικά τη μήνυση και την αγωγή σε λίγα λεπτά, αποδεχόμενος ένα κείμενο που υπέγραψε ο Μπέτσης στο οποίο αναφέρει αυτό που έλεγε απ’ την αρχή, ότι δηλαδή ουδέποτε αποκάλεσε τον Καραμπίνη κλέφτη και ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν από τον δημοσιογράφο Παπαδόπουλο.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως ο Καραμπίνης δεν είχε στόχο προσωπικά τον Μπέτση, ούτε είχε θιχτεί από τα λεγόμενά του, και πως σκόπιμα διατηρούσε το θέμα στην επικαιρότητα για να τρομοκρατήσει ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα, τη στιγμή μάλιστα που αυτό βρισκόταν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στο νέο νόμο-πλαίσιο. Ούτε οι μηνύσεις όμως, ούτε οι αγωγές δε κατάφεραν να μας τρομοκρατήσουν, αντίθετα η πολυτεχνική πρωτοστάτησε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Αυτή ήταν και η πρώτη μας νίκη απέναντι στις αντιδραστικές λογικές του Καραμπίνη και όσων τον στήριζαν.

Το σημαντικότερο ήταν βέβαια η απόκρουση της επίθεσης σε βάρος των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, η οποία πρωσοποποιούνταν στο πρόσωπο του συναγωνιστή Μπέτση, αφού ο Καραμπίνης αναγκάστηκε να αποσύρει τη μήνυση και την αγωγή. Ο αγώνας μας όλο αυτόν τον καιρό και το ότι καταφέραμε να ανοίξουμε το θέμα στην κοινωνία, να το βγάλουμε έξω από τα στενά πλαίσια του πανεπιστημίου και να το ανάγουμε στην πραγματική πολιτική του διάσταση και να μην το αφήσουμε στην προσωπική διαμάχη, όπως έλεγαν και οι αντιδραστικές φωνές μέσα στον ίδιο το σύλλογο φοιτητών, έφερε αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα δείχνοντάς μας για άλλη μια φορά πως οι συλλογικοί αγώνες εφόσον είναι δίκαιοι, αποφασιστικοί, μαζικοί μπορούν να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι.

...ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ενώ εκκρεμούσε η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο πρόσωπο του Μπέτση από τον Καραμπίνη, ο σύλλογος φοιτητών έπαιρνε συνεχώς αποφάσεις που καταδίκαζαν αυτή την επίθεση, με αποκορύφωμα την απόφαση για το χτίσιμο του γραφείου του Καραμπίνη σαν μια συμβολική πράξη αντίστασης στην προσπάθεια τρομοκράτησης. Η απόφαση έγινε τελικά πράξη από περίπου 100 άτομα και αφού το θέμα πήρε μεγάλης έκτασης δημοσιότητα, ο εισαγγελέας κάλεσε ΄΄αυτεπάγγελτα΄΄ έξι συμφοιτητές μας για ανάκριση και οι οποίοι δικάζονται στις 11 Μάρτη του 2008.

Είναι άλλη μια προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών, άλλο ένα χτύπημα στους συλλογικούς αγώνες, αλλά επιπλέον είναι και μια επίθεση που στόχο έχει το πανεπιστημιακό άσυλο και ότι αυτό προασπίζει και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο έντασης της καταστολής από μεριάς του κράτους, όπως αυτή τη βιώσαμε και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών μας τον προηγούμενο καιρό, ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Καλούμαστε για άλλη μια φορά μέσα από το συλλογικό μας αγώνα να αντισταθούμε στην επίθεση αυτή, να δείξουμε και σε ολόκληρη την κοινωνία πως η επίθεση αυτή δεν έχει στόχο μόνο τους έξι συμφοιτητές μας αλλά και οποιονδήποτε τολμά και αντιστέκεται στις αποφάσεις της πολιτικής εξουσίας. Να απαιτήσουμε και να πετύχουμε την αθώωση των έξι συμφοιτητών μας.

-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-11 ΣΤΙΣ 15.00

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών πραγματοποιεί ανοιχτές συνελεύσεις

κάθε Σάββατο στις 5.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Προκάτ.

 

0 comments so far.

Something to say?