Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών
πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης

Ο αγώνας μας δεν καταστέλλεται, ο αγώνας μας δε συκοφαντείται

Category: , , , By Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών

Βρισκόμαστε απέναντι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για το φοιτητικό κίνημα συγκυρία. Τα όσα αντιπαλέψαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια, νέος νόμος-πλαίσιο και αναθεώρηση του Α16 δηλαδή, βλέπουμε τώρα να επιχειρείται να εφαρμοστούν. Το κράτος στο πλευρό του σε αυτή την επίθεση ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις έχει τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του. Η συστηματική αυτή επίθεση λάσπης ενάντια σε αγωνιζόμενους ανθρώπους και η πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας από τους τηλεαστέρες των 20:00 έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό.

Μερικά γεγονότα των τελευταίων ημερών...

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά τραμπούκοι της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, μαζί με Χρυσαυγίτες και πληρωμένους μπράβους θέλησαν να ‘εμποδίσουν’ τους φοιτητές και αλληλέγγυους τους, που προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου (στις 28-5 πραγματοποιούνταν πρυτανικές εκλογές με βάση το νέο νόμο-πλαίσιο). Για τη δημοκρατική τους δράση ΔΑΠίτες και λοιποί δημοκράτες κουβαλούσαν σπρέι πιπεριού και τίζερς (αυτές τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές που χτυπάνε με ηλεκτρισμό και χρησιμοποιούν οι μπάτσοι σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό).

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ στις 28-5 θα συνεδρίαζε για τα Τετραετή Αναπτυξιακά Προγράμματα. Φοιτητές παραβρέθηκαν εκεί για να διασφαλίσουν ότι δε θα περνούσε η νεοφιλελεύθερος αυτός κανονισμός από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου τους. Ο πρύτανης Μάνθος καταφέρνει να λιποθυμήσει και όταν σηκώνεται χτυπάει τον αυχένα του. (Αν και όταν λιποθύμησε φοιτητές της Ιατρικής που βρίσκονταν εκεί και του πήραν το σφυγμό δεν είδαν καμιά διαταραχή σε αυτόν).

Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στις 28-5 πραγματοποιούνταν προεδρικές εκλογές. ΜΑΤ παραταγμένα μπροστά από το χώρο του ΤΕΙ δεν άφηναν φοιτητές να εισέλθουν. Αυτό συνιστά ακόμη μια παραβίαση του ασύλου δίπλα στις τόσες άλλες από το κράτος και τις συμμορίες του (ΜΑΤ και παρακρατικούς).

Την ‘ενημέρωσή’ μας ανέλαβαν οι γνωστοί τηλερουφιάνοι των ειδήσεων δείχνοντας σκηνές βίας αποκομμένες από το πολιτικό τους εφαλτήριο και παρουσιάζοντας τους αγωνιζόμενους σαν «τραμπούκους που διασαλεύουν την τάξη μέσα στα πανεπιστήμια». Απαιτώντας να εφαρμοστεί κατά γράμμα η οποιαδήποτε νομοθεσία και από τους πάντες «να καταδικάσουν τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Εμείς απαντάμε πως βία είναι η καταπίεση του κράτους και του κεφαλαίου. Βία είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης. Βία είναι η ακρίβεια. Βία είναι οι μισθοί των 600€. Βία είναι η ανασφάλιστη εργασία. Βία είναι η δολοφονία μιας μητέρας στη Λευκίμμη της Κέρκυρας από τα ΜΑΤ επειδή αντιστεκόταν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο χωριό της. Βία είναι η επίθεση στους καταληψίες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη και η σύλληψή τους επειδή ζητούσαν δουλειά στη ΔΕΗ. Βία είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας από τους καλοβολεμένους ρουφιάνους της τηλεόρασης.

Στις 18-6 προγραμματίστηκαν και στο πολυτεχνείο Ξάνθης προεδρικές εκλογές. Να μην αφήσουμε να πραγματοποιηθούν. Να μπλοκάρουμε στην πράξη την εφαρμογή του νόμου-πλαισίου. Για όσα βρεθήκαμε στο δρόμο τα προηγούμενα δύο χρόνια, σε όσα αντισταθήκαμε, τώρα βρίσκονται και πάλι μπροστά μας. Να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στους καλοθελητές της “ομαλότητας” και της “νομιμότητας”. Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστούν νόμοι που επιτίθενται στα κοινωνικά μας κεκτημένα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 20:00

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΟ ΑΜΦ. ΠΡΟΚΑΤ

 

0 comments so far.

Something to say?