Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών
πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 3-11-06

By Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών

Η γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31-10 ΄΄υΐοθέτησε΄΄ το πλαίσιο της ΔΑΠ, της καθεστωτικής παράταξης με συγκεκριμένο ρόλο μέσα στο πανεπιστήμιο, την αναπαραγωγή και διάχυση του λόγου της κυβέρνησης μέσα στο φοιτητικό σώμα. Έστω και με μικρή διαφορά ψήφων ο σύλλογος ΄΄αποφάσισε΄΄ να μη προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Σαν αυτόνομη πρωτοβουλία δεν αποδεχόμαστε και δε νομιμοποιούμε ένα τέτοιο αντιδραστικό πλαίσιο, επειδή απλά δεν πιστεύουμε ότι οι φοιτητές έχουν κοινά συμφέροντα και ούτε βέβαια η σφραγίδα του συλλόγου φοιτητών από μόνη της νομιμοποιεί τέτοιες αποφάσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο καλούμε όσους εναντιώνονται στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Συμμετέχουμε στο δίκαιο αγώνα των μαθητών και των δασκάλων, γιατί η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση αφορά όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και επιδρά βέβαια σ’ όλο το σύστημα, αφού οι βαθμίδες της εκπαίδευσης δεν είναι αποκομμένες η μία απ’ την άλλη, αλλά άμεσα συνδεδεμένες. Γιά το λόγο αυτό, ο αγώνας μας είναι κοινός στη βάση του. Ακόμη, πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό το να συμπορευτούμε μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους για να πάρει πλέον ο αγώνας πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα βέβαια προωθούμε και τα δικά μας αιτήματα. Η οριστική απόσυρση του νέου αντιδραστικού νόμου-πλαισίου και η μη αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι οι δύο βασικότερες διεκδικήσεις αυτή τη στιγμή. Ο νέος νόμος-πλαίσιο, που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να καθυστερήσει την ψήφισή του μετά τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος τον ιούνη, επιφέρει την πλήρη εντατικοποίηση των σπουδών καθώς προβλέπει συγκεκριμένο χρόνο φοίτησης και αριθμό εξετάσεων σε κάθε μάθημα. Επίσης επαναπροσδιορίζει την έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου, αυτής της πολύ σημαντικής κατάκτησης του λαού, αφού πλεόν και οι καταλήψεις θα θεωρούνται παράνομες. Ακόμη, με την αναθεώρηση του άρθρου 16 ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και μη κρατικών που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, γεγονός που θα επιφέρει ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση και την πλήρη υποταγή των δημόσιων πανεπιστημίων στις ανάγκες της αγοράς.

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-11, 12.00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 

0 comments so far.

Something to say?