Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών
πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης

Καταλήψεις διαρκείας!..

By Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών

Η συνέχιση του αγώνα, και μόνον αυτή, θα φέρει τη νίκη..

Την περασμένη εβδομάδα γύρω στις 240 σχολές τελούσαν υπό κατάληψη, σε όλες σχεδόν τις πόλεις στις 10 Γενάρη έγιναν συγκεντρώσεις-πορείες ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων. Ο μόνος δρόμος για να μην ψηφιστεί προς αναθεώρηση στα μέσα Μάρτη το άρθρο 16 (όπως και ο νέος νόμος-πλαίσιο) είναι η συνέχεια του αγώνα ακόμα πιο δυναμικά. Το κλίμα πανελλαδικά θεωρούμε ότι είναι τέτοιο που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση του κινήματος των καταλήψεων και πρέπει να συμβαδίσουμε με τους κινητοποιούμενους των άλλων σχολών. Να μην επιτρέψουμε καμία άμβλυνση, να μην αφήσουμε την ευκαιρία να δημιουργηθεί η οξυμένη κατάσταση του Μάη-Ιούνη ανεκμετάλλευτη..

Ο συνασπισμός κράτους-κεφαλαίου χρειάζεται την αυξημένη πλειοψηφία της βουλής να ψηφίσει υπέρ της διαδικασίας αναθεώρησης του άρθρου 16 στα μέσα Μαρτίου. Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε κοινωνική αναταραχή και καταστάσεις στο δρόμο, τέτοιες που να μην επιτρέψουν τη λήψη αυτής της απόφασης..

Καταλήψεις διαρκείας!..

Από την πρώτη φάση του κινήματος η κατάληψη των σχολών έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία μορφή πάλης. Οι μαζικές καταλήψεις καταφέρνουν να συσπειρώσουν και άλλο κόσμο και να δημιουργήσουν οξυμένες καταστάσεις στο δρόμο. Να μην πειθαρχήσουμε στις οργανωμένες τάσεις του κινήματος που θέλουν να “μαζέψουν” τον αγώνα. Σαφέστατα η κατάληψη δεν είναι η μόνη μορφή πάλης, δεχόμαστε την πολύμορφη δράση και την θεωρούμε απαραίτητη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε το ισχυρότερο όπλο μας – το μαζικό κίνημα καταλήψεων – να μεταστραφεί σε ένα απλό κίνημα διαμαρτυρίας, όπως θέλουν κάποιες πρωτοπορίες μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους.

Είναι ξεκάθαρο ότι αν αφήσουμε την σχολή ανοικτή θα δρομολογηθεί διαδικασία εξεταστικής. Εν μέσω εξεταστικών κίνημα θα είναι πολύ δύσκολο (αν όχι ακατόρθωτο) να συνεχιστεί. Να συνεχίσουμε στο δρόμο του Μάη-Ιούνη, η λογική του ανέξοδου αγώνα πρέπει επιτέλους να απεμπολιστεί. Στερείται νοήματος να αναλωθούμε πάλι σε συζητήσεις για το πώς δεν θα χαθεί η εξεταστική ενώ διακυβεύονται τα κοινωνικά μας κεκτημένα..

Για ένα αμεσοδημοκρατικό συντονιστικό κατάληψης – όργανο του κινήματος..

Για να δίνεται σε κάθε θεσμική γενική συνέλευση του Σ.Φ. συνέχεια στο κίνημα μέσα από τη νίκη απέναντι στις συστημικές-αντιδραστικές παρατάξεις, και να δίνουμε εμείς οι ίδιοι/ες πολιτικό περιεχόμενο στον αγώνα, πρέπει να δούμε την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων όσοι κινητοποιούμαστε στα συντονιστικά της κατάληψης.

Να μην επιτρέπουμε σε καμία οργάνωση-φοιτητοπατέρα να δίνει το πολιτικό πλαίσιο, τη μορφή πάλης και τις ημερομηνίες των κινητοποιήσεων κατά πώς το έχουν μέσα στο πολιτικό σχεδιασμό τους οι πρωτοπορίες. Χρειάζεται να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να αυτοοργανωθούμε μέσα στα συντονιστικά κατάληψης, να συνδιαμορφώσουμε τα πολιτικά πλαίσια που θα έρθουν να κερδίσουν στην Γ.Σ. τις συστημικές παρατάξεις. Οι κινητοποιούμενοι/ες έχουμε κοινά συμφέροντα και μπορούμε να αυτόοργανωθούμε στη βάση αυτών και των οξυμένων κινηματικών καταστάσεων, έχοντας απέξω τις λογικές της ανάθεσης του αγώνα σε κάποιους πεφωτισμένους..

Στην Αθήνα, 17 Γενάρη, να είμαστε όλοι/ες στους δρόμους..

Την προηγούμενη Τετάρτη στη μαζική πορεία της Αθήνας, οι συνάδελφοι/ισσες μας του ΕΜΠ συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής που είχαν κλείσει τη λεωφόρο Β.Σοφίας στο ύψος της Βουλής όταν τους απαγόρεψαν να συνεχίσουν την πορεία. Τα όρια των κινημάτων δεν τα ορίζει η αστική νομιμότητα. Και πάλι την Τετάρτη, σε ακόμα πιο μαζική πορεία, να κινηθούμε με όρους σύγκρουσης και έμπρακτης αμφισβήτησης.. Να ακουστεί η έμπρακτη αντίθεση μας σε ότι δρομολογείται και πλήττει τα ταξικά μας συμφέροντα.. Η αντιπολίτευση δεν θα είναι θεσμική, η μάχη την Τετάρτη θα δίνεται στους δρόμους..

Η αντίσταση στην γενικευμένη επίθεση κράτους-κεφαλαίου ξεκινά από την υπεράσπιση των κοινωνικών μας κεκτημένων..

· Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – Όχι στο νέο νόμο-πλαίσιο.

· Κατάληψη Διαρκείας, νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα 22 Γενάρη με κλειστή σχολή.

· Μαζική συμμετοχή στα συντονιστικά της κατάληψης.

· Πορεία στην Αθήνα 17 Γενάρη.

· Συγκέντρωση-Πορεία το Σάββατο 20/1 με μαθητές και εργαζόμενους στην Κ.Πλατεία.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών

(συνέλευση κάθε Κυριακή 20.30 στο Αμφ. Προκάτ)

 

0 comments so far.

Something to say?