Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών
πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

By Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών

Η επίθεση στα κοινωνικά μας κεκτημένα είναι γενικευμένη. Η εκπαίδευση αναδιαρθρώνεται προς όφελος του κεφαλαίου, οι αγώνες ποινικοποιούνται, το άσυλο μετατρέπεται από άσυλο για τους κοινωνικούς αγώνες σε άσυλο για τις επιχειρήσεις και τη δραστηριότητά τους στους χώρους των πανεπιστημίων. Σε όλα αυτά απαντάμε με έναν αγώνα που κρατάει 11 μήνες τώρα απαιτώντας ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που μας επιφυλάσσουν. Ο αγώνας των φοιτητών παρά τον πόλεμο που του γίνεται από το κράτος και τους έμμισθους κονδυλοφόρους του συστήματος, την τρομοκρατία των μπάτσων σε πορείες και διαδηλώσεις και κάθε είδους δράσεις, την εκδικητικότητα του συστήματος απέναντι στους αγωνιστές μέσω της δικαστικής εξουσίας, συνεχίζει αμείωτος και διεκδικητικός.

Την Πέμπτη 8-3 είδαμε τη λυσσαλέα επίθεση του κράτους με κάθε μέσο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να τρομοκρατήσει το κίνημα. Είδαμε 61 αγωνιστές να συλλαμβάνονται, πολλούς να τραυματίζονται. Είδαμε να διαχωρίζονται τελικά οι φοιτητές από τους αλληλέγγυους στον αγώνα τους. Και αναφερόμαστε στον αγωνιστή Βασίλη Στεργίου που κρατείται προφυλακισμένος από τις 8 Μάρτη με τη χρησιμοποίηση του επαγγέλματός (είναι οικοδόμος) σαν διαχωριστικό στοιχείο από τους άλλους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη του φοιτητικού κινήματος με οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητη (εφόσον θέλει να ονομάζεται κοινωνικό κίνημα) ώστε ο συναγωνιστής μας Στεργίου να ελευθερωθεί.

Η προφυλάκιση αυτή, όπως και η προφυλάκιση του Παναγιώτη Ασπιώτη στις 14 Μάρτη είναι εκδικητική και παραδειγματική για όσους αγωνίζονται. Ο Ασπιώτης κατηγορείται ότι συμμετείχε σε ληστεία ενός ταμείου στο Rockwave το 2005! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε αθωωθεί για την υπόθεση των κλεμμένων ασπίδων από τα ΜΑΤ μετά από 12 μήνες προφυλάκισής του(!) και τώρα με συνοπτικές διαδικασίες ξαναπροφυλακίζεται. Βλέπουμε μία μεθοδευμένη προσπάθεια του κράτους να εκφοβίσει όσους βγαίνουν στο δρόμο και αντιστέκονται στην κρατική καταστολή.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τη νίκη. Δεν πρέπει να καλλιεργείται κλίμα ηττοπάθειας επειδή ο νόμος-πλαίσιο ψηφίστηκε στη βουλή αλλά ούτε κλίμα εφησυχασμού ότι δε θα εφαρμοστεί στην πράξη. Στόχος μας είναι να αποσυρθεί ο νόμος και προς αυτήν την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε. Αυτά που σήμερα κρίνονται αντισυνταγματικά, στην επόμενη βουλή πιθανόν να είναι σύμφωνα με το σύνταγμα.

Αν το φοιτητικό κίνημα ηττηθεί πάνε πίσω όλοι οι κοινωνικοί αγώνες, δημιουργείται η εικόνα της παντοδύναμης κυβέρνησης και αποθαρρύνονται οι αγωνιστές. Αντιθέτως, η νίκη του φοιτητικού κινήματος θα αποτυπωθεί σε ολόκληρη την κοινωνία και θα είναι μια παρακαταθήκη και για άλλους κοινωνικούς αγώνες όπως αυτός ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που είναι στα σκαριά.

Την Πέμπτη καλείται νέα πανελλαδική πορεία στην Αθήνα. Και σε αυτήν την πορεία πρέπει να δείξουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Η αμφισβήτηση της αστικής νομιμότητας και η άμυνα στην κρατική βία είναι πια ανάγκη του κινήματος και όχι επιλογή. Η υπεράσπιση των κοινωνικών μας κεκτημένων πρέπει να γίνει πράξη και να μη μείνουμε μόνο στα λόγια. Και αναφερόμαστε στο δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε χωρίς τη συνεχή παρουσία των μπάτσων, χωρίς “κόκκινες γραμμές” και γενικά τα μέσα που χρησιμοποιεί το σύστημα για την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων. Επίσης έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το άσυλο περιφρουρώντας το μετά το τέλος της πορείας, γιατί το άσυλο ουσιαστικά χάνεται όταν δεν μπορεί να προστατευτεί μέσα σε αυτό το κίνημα γιατί πνίγονται οι άνθρωποι από τα χημικά ή όταν οι μπάτσοι μπαίνουν 10 μέτρα μέσα (όπως στις 17 Γενάρη από την πύλη της Στουρνάρη) και ψεκάζουν με χημικά.

- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ

- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΑ
- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ
- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Β. ΣΤΕΡΓΙΟΥ

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΑΣΠΙΩΤΗ
- ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 8 ΜΑΡΤΗ
- ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Φ. ΞΑΝΘΗΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών πραγματοποιεί ανοιχτές συνελεύσεις
κάθε Σάββατο στις 5.00 μ.μ. Στο Αμφιθέατρο Προκάτ.

 

0 comments so far.

Something to say?