Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών
πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

By Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών
Βρισκόμαστε πλέον στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα μας. Η κυβέρνηση με περίσσεια αλλαζονεία αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη να ψηφίσει το νέο νόμο-πλαίσιο, παρόλο που στους δρόμους της Αθήνας διαδήλωναν 40.000 άνθρωποι ενάντια στο νόμο. Είναι τώρα η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να νικήσουμε ή να γκρεμίσουμε ότι έχουμε χτίσει ως τώρα με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων 11 μηνών.

Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τώρα τις κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο. Εδώ και 11 μήνες τα πανεπιστήμια όλης της χώρας είναι σε αναβρασμό, με καταλήψεις τον περασμένο Μάη-Ιούνη, τον Οκτώβρη-Νοέμβρη και από την αρχή της χρονιάς σχεδόν 2 μήνες. Έχουμε δώσει πολλά σ' αυτόν τον αγώνα, δεν πρέπει να τ'αφήσουμε να πάνε χαμένα. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, ώστε να πετύχουμε την απόσυρση του νέου νόμου-πλαισίου. Αυτή η νίκη θα αποτυπωθεί σε όλη την κοινωνία και όχι μόνο στο φοιτητικό κίνημα. Και θα δώσει ώθηση σε όλο το λαϊκό κίνημα για τους αγώνες που έρχονται όπως είναι το ασφαλιστικό.

Η μεγαλειώδης πορεία της περασμένης Πέμπτης μας έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, το δρόμο της συνέχισης και της ρήξης μέχρι τη νίκη. Πάνω από 40.000 διαδηλωτές στη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων δεκαετιών έδειξε πως το φοιτητικό κίνημα έχει πολλές δυνάμεις ακόμα, δεν υποχώρησε όπως προέβλεπαν οι ''ειδικοί'' της πολιτικής στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Στη μεγαλειώδη αυτή πορεία είδαμε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, καταστολή και ωμή βία. Αυτός είναι ο διάλογος που ευαγγελίζονται. Με χημικά και ξύλο θέλουν να αποτελειώσουν το φοιτητικό κίνημα. Η απάντηση δίνεται και θα δίνεται συνεχώς με τη μαζικοποίηση του κινήματος. Στην πορεία είχαμε επίσης και 61 συλλήψεις διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους και 2 συμφοιτητές-συναγωνιστές μας από την Ξάνθη. Οι 52 από αυτούς διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και οι άλλοι 9 σε βαθμό κακουργήματος. Οι 60 από αυτούς απελευθερώθηκαν, μόνο ένας έχει μείνει προφυλακισμένος, ο οποίος δεν είναι φοιτητής. Θα πρέπει το φοιτητικό κίνημα να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε όλους τους διωκόμενους των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Είδαμε και σ' αυτή την πορεία τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται στους διαδηλωτές με μεγάλη αγριότητα. Οι επιθέσεις ήταν δολοφονικές όπως μαρτυρούν και γιατροί που εφημέρευαν εκείνη την ώρα στα νοσοκομεία της Αθήνας. Μπροστά στη Βουλή ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις καταστολής, αφου η πολιτική βία στο δρόμο είναι ένα μέσο πάλης του κινήματος. Κάποιες δυνάμεις του κινήματος επέλεξαν πάλι να διαχωρίσουν τους ''κουκουλοφόρους'' από τους φοιτητές, βάζοντας μάλιστα στο ίδιο τσουβάλι την κρατική βία με τη αντι-βία του κινήματος. Ο διαχωρισμός αυτός είναι ψεύτικος. Δεν απαγορεύεται οι φοιτητές να επιλέγουν τη σύγκρουση στο δρόμο, αμφισβητώντας έμπρακτα την αστική νομιμότητα, θέτοντας οι ίδιοι τους όρους του κινήματος.

-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ,ΔΥΝΑΜΙΚΑ,ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΑ
-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ
-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Β.ΣΤΕΡΓΙΟΥ
-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ
8 ΜΑΡΤΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φοιτητών πραγματοποιεί ανοιχτές συνελεύσεις
κάθε Σάββατο στις 5.00 μ.μ. Στο Αμφιθέατρο Προκάτ.
 

0 comments so far.

Something to say?